Jorge Fdez-Hidalgo

...sempre ha estat lligada a un impuls emocional que evidencia el plaer de la professió. Totes les meves decisions es basen en que crec profundament en el que ofereixo, perquè és, i ha sigut, el que a mi m’ha fet sempre feliç: la música, el ball, el teatre, la bellesa...»


JFH és l’únic estudi de dansa a Barcelona on el director és un ballarí (noi) que pertany a la primera generació de ballarins professionals a Espanya en la època dels musicals moderns.


El més curiós és que mai em vaig formar de manera acadèmica: aquesta professió va aparèixer a la meva vida perquè el musical estava començant. La passió, el plaer i la satisfacció de la dansa van ser les causes que em van obrir les portes.


Vaig començar amb la Coco Comín, la meva mestra, i de seguida vaig compaginar la docència de la dansa amb actuacions professionals. Vaig treballar amb directors teatrals i musicals i vaig entendre la interpretació d’una coreografia com un "tot".


Porto 20 anys de professió, sobretot a Madrid i Barcelona, 15 anys ensenyant, amb festivals de curs de 800 persones, potser uns 5000 alumnes al llarg de la meva carrera docent. He interpretat una desena de musicals, teatre infantil, teatre musical… He coreografiat des d’òpera fins teatre, des d’Eurovisión fins esdeveniments particulars.


La meva nova escola és la meva esperança de que tots i totes poguem gaudir del plaer de ballar. La meva gran satisfacció és que la majoria dels meus alumnes es converteixen en molt més que això, són amics.»

«La meva feina...